Младите взимат властта в БСП-Благоевград, Николай Бошкилов е вероятният нов лидер

Бизнесменът Николай Бошкилов е най-вероятният нов лидер на БСП в Благоевград. Собственикът на винарска изба „Вини Бошкилов“ е кандидатурата, около която се обединява така нареченото младежко ядро на столетницата в областния център.

Конференцията, на която ще се избира наследникът на д-р Владиир Пандев, ще се проведе на 24 април. Преди това ще има събрание, на което ще бъдат обявени всички кандидатури. Номинации има и за бизнесмена Красимир Божурски, както и за общинския съветник Антон Асийски. Прогнозите са, че най-голяма подкрепа ще събере именно Николай Бошкилов, който ще има трудната задач да сплоти разбитите редици на социалистите в Благоевград и да укрепи местните структури.

След 10 май пък се очаква да се проведе и конферецията за областен лидер на БСП в Пиринско. С най-големи шансове за поста е Валери Сарандев от Гоце Делчев, тъй като там по традиция структурите на левицата са запазени и силни. С шансове за наследник на настоящия областен председател Юлиян Гошев е и настоящият кмет на Кресна Николай Георгиев, който стана единственият червен кмет на община в областта на изминалите местни избори.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене