Иса Сакали е новият кмет на село Брезница община Гоце Делчев

Днес в село Брезница се провеждат частични избори за кмет. До 13.15 часа гласувалите в изборните секции в гоцеделчевското село бяха 630, което на практика показва, че единственият кандидат за кметският пост Иса Сакали е вече избран.

село брезница кмет

От Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев съобщиха, че изборният ден е започнал навреме и протича спокойно. Въпреки че кандидатурата е единствена и законът предполага изборът да е успешен и с минимален брой гласове, към урните в Брезница се отправят много гласоподаватели.

По списък избирателите с право да упражнят своя вот в най-голямото село в областта – Брезница, са 2872-ма.

Претендентът за кметския пост Иса Сакали бе определен от старейшините в местния партиен съвет на ДПС, които решиха заплетения казус като заложиха на Иса Сакали пред другия кандидат, предложен за поста – Салих Буковян.

Буковян и Сакали останаха на предизборната арена преди регистрацията на кандидатурата на ДПС след отводите на други двама номинирани на общото събрание. След като двамата кандидати не се разбраха помежду си кой да отстъпи кметския пост на другия, се наложи да излезе с решение местният съвет на ДПС.

Така ДПС с финес се отърва от неудобната за тях кандидатура на Салих Буковян, който напусна ГЕРБ и се върна в Движението за права и свободи след вътрешнопартийни недоразумения.

Буковян бе избран за общински съветник от листата на ГЕРБ и след отлюспването му от партията зае позицията на независим, подкрепящ безусловно решенията на колегите си от ДПС.

 

ИНФОМРЕЖА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене