Деветата брачна двойка на Плетена за 2016 г. ориса ритуалчикът Антоанета Бекташева

Красивите младоженци Дани Маневска и Исмет Рушидов станаха деветата брачна двойка от сатовчанското село Плетена, чийто брак ориса с майчински наставления и пожелания за здрав брак до дълбоки старини, разбирателство, любов и много наследници ритуалчикът Антоанета Бекташева.

Двамата положиха подписи в брачния регистър на Плетена, като се врекоха във вярност и любов пред родителите си и десетки свои роднини, приятели и близки, дошли от близо и далеч да чуят голямото „да“ на красивите младоженци Дани и Исмет, които от вчера вече са семейство Рашидови.

Чаровната булка Дани работи като продавач консултант в големия супермаркет на село Плетена, въпреки че е с висше образование – специалност „Публична администрация“. Исмет пък има свой бизнес с добив на гнайс.

Родителите и на двамата са спокойни за финансовото и имотното състояние на младото семейство, като се зарекоха, че ще им помагат във всичко, за да са още по-добре и заедно да изгледат и подсигурят бъдещето и на внуците.

Гаранти, че вчера в Плетена се създаде поредното здраво семейство, а именно – това на Дани и Исмет Рушидови, бяха техните кумове и приятелско семейство Бакалови.

Местният кмет на селото Радослав Кълков през целия сватбен ден не се пусна от дългите хора, които се виеха в големия ресторант и на площада в Плетена.

Булката се оказа негова племенничка, а камият 28-годишен кмет ерген, когото пък чаровните младоженци и всички сватбари орисаха в най-скоро време цялото село да играе на неговата сватба.

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов също поздрави младото семейство и родителите им с пожелания за много любов, сплотеност и успешен брак.

До късният следобед Дани и Исмет приемаха поздравления и подаръци за най-щастливия ден в живота им. Големият ресторант се пукаше по шевовете от сватбари, музиканти и хора, които младоженците, кумовете и техните близки посрещнаха на две смени, вдигайки наздравици с над 1200 гости на голямото сватбено тържество.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене