Младите социалисти от Гоце Делчев отпразнуваха рожден ден в навечерието на 125-годишнината на партията

Снимки: БСП

В навечерието на 125-годишнината на партията младите социалисти от Гоце Делчев отбелязаха своя 6-и рожден ден, откакто младежката структура на левицата бе обособена като Младежко обединение в БСП.

Председателят на МО на БСП Димитър Бояджиев коментира, че тези 6 години са най-новата, но и най-интензивна страница от развитието на младежкото движение на левицата в община Гоце Делчев, което е с огромни традиции.

На срещата гостува и една от първите председателки на младите социалисти в общината Мария Запрева, която е оглавявала движението за 10-годишен период, преди преобразуването му в Младежко обединение и застъпването като председател на Богдан Боцев, който след 5-годишно управление предаде щафетата на Димитър  Бояджиев.

На празничното събрание освен бившите ръководители на младежите, официални гости бяха и председателят на БСП-Гоце Делчев Валери Сарандев, както и известният гастроентеролог доктор Георги Георгиев, който е гоцеделчевски зет, но, възхитен от успешната дейност на БСП-Гоце Делчев, реши да прехвърли членството си от София в местната структура на партията.

Общинският лидер на БСП Валери Сарандев, който наскоро бе избран и за заместник-председател на областното партийно ръководство, приветства младите социалисти за интензивната им работа и сериозната им ангажираност с партийния живот и реалните обществени проблеми в града и общината .

Сарандев  ги призова да бъдат горди, че са членове на най-старата партия в България и макар моментната криза в нея, да знаят че промяната е в техните ръце, защото държавата се нуждае от силна лява партия, която да защитава интересите на хората, които са докарани до крайна бедност, въпреки приказките за златен дъжд и 16-те милиарда кредит.

На срещата бе направена и презентация във връзка с предстоящата 125-годишнина на левицата в България, която засегна различни периоди от нейното развитие от 1891 година насам. Развитие, превърнало държавата допреди промените в промишлена, селскостопанска и военна сила не само на Балканите, но и в Европа.

АВТОР: INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене