Д-р Владимир Пандев: БСП работи за стабилизиране на партията

79-08-01-0611-d-r-Pandev

Председателят на ОбС на БСП Благоевград д-р Владимир Пандев свика пресконференция, за да внесе повече яснота относно случващото се в Благоевградската партийна организация. Той обясни, че на състоялото се заседание на пленарният състав на 21.10.2014 г., се направи анализ на резултатите от проведените на 05.10.2014 год. избори за парламент. Отчете се, че постигнатите резултати са лоши и се посочиха причините за това.

На пленума не бяха спестени критики, разви се спор и това е естествено в една демократична стогодишна партия, каза д-р Пандев. Разгледа се варианта и за отиване на конференция, на която да се обсъди и необходимостта от промяна в състава на ръководството – с 12 гласа за и 15 против – се взе решение, че на този етап това не е необходимо.

Проведе се също така и дискусия, на която не бяха спестени острите критики – но тук искам да отбележа – радвам се, че има критики, дори и крайни, защото това е и индикатор, че партията ни е жива, че се опитва да се справи с проблемите, да се отърси от наслагванията, натрупани през годините и да се мобилизира, за да намери онзи път, който ще ни изведе на мястото на политическата сцена, което ни отива, което заслужаваме.

В пресконференцията участие взе и представителят на Изпълнителното бюро на Благоевградската партийна организация Красимир Божурски. Той категорично отрече насаденото в обществото мнение, че в ОбС на БСП Благоевград има война. Нормално е да има различни мнения, но в политиката е така, сподели той. На бюрото взехме решение да се работи за консолидацията на партията. Имаме един депутат в Благоевградска област и той заяви желание за работа и за реализиране на идеите си. На финала той допълни, че цялото Общинско ръководство ще работи, за да върне избирателите си.

На поставените въпроси за напускането на Асен Балабанов от организацията д-р Пандев подчерта, че Асен Балабанов се е справил критично със своите задължения и на Евроизборите, и на Парламентарните избори. Според него, той сам трябва да си даде критичната оценка какво е постигнал със своите действия и бездействия. Д-р Пандев отхвърли категорично появилия се слух за изпратени доноси в централата на БСП срещу Янаки Стоилов. В заключение, Председателят допълни, че проблемите и дискусията за тях трябва да започват вътре, а в медийното пространство да излизат решенията на проблемите. На 26.10.2014 г. в София ще се проведе Национален съвет, на който ще се внесе повече ясното относно състоянието на партията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене