Глобиха с 4 000 лева и затвориха за месец магазина на търговец от Дъбница, продавал цигари без бандерол

Районният съд в Гоце Делчев потвърди наказателно постановление на Митница Югозападна, с което на едноличен търговец от Дъбница е наложена имуществена санкция в размер на 4 000 лева и е лишен от правото да упражнява търговска дейност заради открити в магазина му цигари без андерол.

Производството е образувано по жалба на собственика на търговския обект в гърменското село – Ахмед Ахмед Чауш, в качеството му на управител на ЕТ „Ахмед Чауш“.

Направените от жалбоподателя възражения за допуснати процесуални нарушения при наказателното постановление, издадено на 6 ноември 2015 г., съдът определи като неоснователни.

На 24 април миналата година служители на Районното управление в Гоце Делчев извършили проверка в магазина за хранителни стоки на Ахмед Чауш. По време на инспекцията в обекта била съпругата на Чауш. Под тезгяха униформените намерили 9 кутии цигари „Президент“ без бандерол с надпис „For duty free sale only“.

В хода на проверката се появил и собственикът на магазина. При разговора с полицаите признал, че в дома си има още такива цигари и донесъл нови 40 кутии. За тях служителите на РУ-Гоце Делчев съставили протокол за доброволно предаване, който също е приложен към делото.

Видно от приложената по делото експертна справка, цената на намерените цигари е 67,50 лв., а дължимият за тях акциз възлиза на 33,71 лв.

Решението на Районен съд – Гоце Делчев подлежи на обжалване пред Благоевградския административен съд в 14-дневен срок.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене