Има задържани за грабежа на пощальонка от Радомир

Двама 20-годишни младежи са задържани за грабежа на пощальонката от Радомир. Привлечени са като обвиняеми и са им наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“ и „подписка“.
Престъплението, за което вестник „Струма“ първи съобщи, е извършено на 8 юни тази година, когато на пътя между радомирските села Беланица и Бобораци бе ограбена 47-годишна пощальонка, която носела у себе си 7015 лева за пенсии на възрастните от селата Беланица и Бобораци. 20-годишният Ивайло Петров, който се движел с колело и маска на лицето, настигнал жената, която също била на велосипед, блъснал я и започнал да й нанася удари по главата, тялото, напръскал я и със спрей. Пощальонката се опитала да спаси сака с парите, но Ивайло го издърпал, захвърлил в храстите телефона й и избягал. Жената още е в синини и стрес от преживяното.
След подадения сигнал в РУП – Радомир били предприети действия за установяване на извършителите. В резултат на проведени множество оперативно-издирвателнип и процесуално-следствени действия извършителят и помагачът му са установени и задържани. В ареста са 20-годишният Ивайло Петров с адресна регистрация в Радомир, но живущ в София, и съучастникът му и подбудител Кристиян Христов Хранов, също на 20 години, от село Бобораци. Било установено, че те двамата старателно са подготвяли обира, Кристиян събрал предварителна информация за движението на пощальонката и пренасяната сума, а Ивайло я ограбил.
Момчетата са криминалнопроявени, познати с кражби. Кристиян  е осъждан на пробация. Привлечени са като обвиняеми и са били задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление. Радомирският районен съд е наложил на Ивайло мярка за неотклонение „парична гаранция“, а на Кристиян „подписка“.
Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене