Шок на трансферния пазар: Димитър Бербатов преминава в Лудогорец

Шампионът на България „Лудогорец“ ще се пробва да привлече Димитър Бербатов след края на сезона, твърди „Всеки ден“. 35-годишният нападател на ПАОК е с изтичащ договор през лятото и ще остане безработен, тъй като в Солун няма индикации, че Митко ще преподписва.
Според горещата мълва от Разград високопоставен служител в клуба е провел неофициален разговор с агента на футболиста Емил Данчев. Тепърва се очаквало босът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев да излезе с конкретно предложение за Бербатов. Козът на разградци обаче не били парите, а в шанса Митко да играе за последно в Шампионската от следващия сезон.
В момента Бербатов лекува контузия от средата на февруари. Поредната му травма във възловата част от сезона на ПАОК даде мегдан на медиите в Солун да твърдят, че толкова чуплив Митко няма да го бъде в отбора от лятото.
Като цяло българският нападател не оправда големите очаквания, а за капак конфликтът му с доскорошния треньор Игор Тудор повлия негативно на целия отбор. По всичко личи, че Бербатов ще стане свободен агент. Хора от обкръжението на Митко твърдят, че футболистът все още не мисли за отказване, въпреки че през януари чукна 35.
От „Лудогорец“ вече се ослушват за бъдещето на нападателя, тъй като краят на сезона не е далеч. Разградци почти сигурно ще спечелят пета поредна титла в „А“ група. Босът Кирил Домусчиев бил склонен да атакува отново групите на Шампионската лига с Бербо в нападение.
Именно това щяло да бъде голямото изкушение за Митко, който вече е напечелил достатъчно пари. Домусчиев все пак бил готов да се бръкне дълбоко в джоба за 1,2 млн. евро годишна заплата. Сумата няма да е проблем предвид поредното участие на отбора в квалификации на Шампионската лига.
Освен това евентуалното му привличане ще вдигне доста реномето на „Лудогорец“ на европейската сцена. „Това би било убийствен рекламен ход за клуба. Знаете, че каквото и да направи Бербатов, отзвук има из цяла Европа“, разправят в Разград за евентуалния му трансфер.
Говори се още, че Домусичев бил готов да продаде румънския голаджия Клаудиу Кешеру, който дойде миналото лято срещу 1 млн. евро и е сред най-скъпоплатените футболисти в отбора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене