Петричанинът Кристиян Малинов с приза за най-добър млад футболист в България

Капитанът на „Спортика“ Вероника Гоцева на второ място при жените

Петричанинът Кристиян Малинов спечели приза за най-добър млад футболист на годината в България в анкетата на „Футболист на футболистите 2015-2016“. Тя се организира от асоциацията на професионалните футболисти в България за 15-та поредна година и се смята за най-обективната.

Кристиян Малинов е роден в Петрич. Мина през благоевградските футболникристиян малинов школи, преди да отиде в „Литекс“. През тази година стигна и до мъжкия и до младежкия национален отбор и заслужено спечели признанието на колегите си. Семейството му е много спортно. Сестра му Мариела Малинова е ставала световна шампионка за девойки по таекуон-до ITF.

На трето място в същата класация пък е благоевградчанинът Георги Китанов, който е вратар на „Черно море“ и отдавна живее във Варна.

За първи пътвероника гоцева в класацията „Футболист на футболистите“ бе проведено гласуване и за най-добри жени. Номер 1 стана Силвия Радойска от НСА, а №2 е капитанът на „Спортика“ Благоевград Вероника Гоцева – Меси, която вчера имаше и рожден ден.

e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене