Депутатът Емил Костадинов се срещна с жители на Сатовча и Хаджидимово

емил костадинов

Народният представител от Коалиция за България инж. Емил Костадинов бе поканен на среща с жителите на общините Хаджидимово и Сатовча.
Срещата в село Сатовча откри общинският председател на БСП Милко Сиркьов, който прикани присъстващите да задават свободно своите въпроси. Една от горещите теми се оказаха протестите в страната. Депутатът обяви, че преди пет месеца в протестите са участвали обикновени хора, които са знаели срещу какво недоволстват, докато днес потенциалът на протестите е изчерпан.
„Медиите дават приоритет на тези протести, а Борисов и компания финансират това поведение. На 12 ноември малцина имаха указания да извършат метеж и преврат. Защо се прави това? Защото Бойко Борисов и ГЕРБ си дават сметка, че ако това правителство продължи да работи, интересът към тях и малките партии, ще бъде изчерпан“, отбеляза Емил Костадинов.
Повдигнат бе и въпросът за окупацията на Софийския университет, който народният представител коментира така: „Това е „недемократична организация”, защото всичко се извършва на гърба на студентите, които искат да учат. Студентите в университета и протестиращите на улицата са дирижирани от едни и същи хора“.
Над 30 жители на община Хаджидимово присъстваха на откритата среща-разговор с Костадинов. Те настояха за повече информация за бюджета за следващата година.
„Бюджет 2014 е най-социалният бюджет в сравнение с изминалите години. В него са засегнати 3 основни ключови точки. Първата е образованието и учението през целия живот. 60 милиона лева повече са отделени за образование“, подчерта той и допълни, че има нужда от модернизиране и усъвършенстване на образованието.
Депутатът сподели, че трябва да се направи всичко възможно учителската професия да бъде отново привлекателна за младите хора.
Вторият ключов момент в Бюджет 2014 според него са взаимоотношенията на централната власт с местната власт. Тъй като общините изпитват огромни парични затруднения, ще се увеличат субсидиите в капиталовите пари за общинските пътища.
„640 милиона лева, от който 500 милиона са предвидени за растеж и устойчиво развитие на регионите. Само социалният бюджет може да помогне на общините“, категоричен бе депутатът от Коалиция за България. По думите му третият ключов приоритет в бюджета е социалната политика, като целта е конкретен пакет от целеви мерки да бъдат насочени към най- засегнатите групи от хора.
„Бюджетът дава възможност за подобряване на бизнес средата, подобряване на стопанските условия – това, което ГЕРБ съсипа през последните 4 години. Ще дадем нов шанс на бизнеса в страната“, увери пиринският депутат.
Другата важна тема, която се разисква и на двете срещи, бе европейските избори, които предстоят през месец май догодина. Според депутата за повечето българи тези избори изглеждат като нещо далечно. „Важната задача е през май да се изпратят възможно повече социалисти в Европейския парламент, така Европа ще бъде по-лява“, заяви той.
В късния следобед вчера Емил Костадинов успя да се срещне и с жителите на село Копривлен.

емил костадинов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене