Четирима дупничани заминаха за участие на Световно първенство по таекуондо в Канада

Българският национален отбор по таекуондо замина днес за Канада, където ще участва на Световното първенство за юноши и девойки, което ще се проведе от 16-ти до 20-ти ноември в Бърнаби, Трима състезатели на дупнишкия СК Гладиатор Митко Джорджев, Луиза Захариева и Ивона Цинцарска са част от националния отбор, който е воден от старши треньора Христо Михалчев.

В тима са още Мартин Гърков и Ванеса Маркова. В 11-ото Световното първенство за юноши и девойки участие ще вземат близо 850 състезатели от 102 страни, В делегацията е и председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев. Той ще следи представянето на националния ни отбор в Канада, но и ще защитава интересите на родната централа по време на Общото събрание на Световната федерация на 15-ти ноември.

На Общото събрание на WTF ще се обсъдят промените в Състезателния правилник, както и предложения за изменение на Устава. На събранието ще бъде представен и доклад относно прогреса по подготовка и организация на Световното първенство, което ще се проведе през 2017 г. в Мужу, Р. Корея.

Също така ще се разгледат заявките за домакинства на големите първенства и турнири, които са планирани за провеждане в периода 2017-2021 г.

Церемонията по откриване и закриване на Световното първенство, както и полуфиналните и финалните срещи може да бъдат наблюдавани на живо чрез интернет страницата на WTF и каналът на федерацията в Youtube

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене