Цял месец уборки в Мелник за Великден

Цял месец уборка в Мелник, за да бъде най-малкият ни град чист и подреден за големия християнски празник Великден. В акцията се включват и местните жители. Те „тренират“ с метлите двуразово – и сутрин, и следобед.

„Има много работа, никак не е лесно, но за мен хигиената и чистотата са много важни. Чакаме хиляди български и гръцки туристи за великденските празници, не бива да се излагаме. Само хората към кметството, дето са по временната заетост, не могат да се справят. Затова отправих апел и към мелничани да запретнат ръкави и да направим градчето ни приветливо и чисто“, обясни кметът на Мелник Наско Петев. Той преди време осигурил да се доставят 3-4 контейнера, които са втора употреба, но пък вършат добра работа. Поставени са на места, където досега не е имало кофи и често там се образували нерегламентирани сметища. Управникът настоял пред фирмата по чистотата да минава по-често, за да не се препълват контейнерите и да се принуждават местни хора и туристи да изхвърлят отпадъци край тях, които после кучетата разнасят навсякъде.

Здрава уборка правят служителите на църквите и на Музея на виното в Мелник. Районите около тези сгради трябва да са лъснати до блясък за Великден. Гръцките туристи по традиция посещават храмовете в региона, както и Роженския манастир. Българи, чехи, македонци и французи също ще бъдат тук за великденските празници. „Всичко трябва да блести от чистота. Защото чужденците и това гледат. Няма да се изложим“, твърдят местните хора, които почистват районите край домовете си.
Копирано от standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене