Странни викове нощем в манастирчето край Гоце Делчев!?

Странни викове се чуват над Манастир “Животопри­емни източник”, който се намира между гр. Гоце Дел­чев и село Делчево. Мест­ни жители сигнализират, че към полунощ, почти всяка вечер, в района могат да се чуят викове, мучене и стена­ния с неопределен род. Тук е мястото да ви припомним, че преди време, няколко жени сигнализираха, че им било отказано от монахини­те да преспят в манастира за здраве преди Великден. Това е много странно, при положение, че това е дъл­гогодишна традиция преди един от най-големите хрис­тиянски празници. По тази причина ние се свързахме с Митрополията, за да видим дали има някаква истина в постъпилите сигнали – от­говорът бе, че това е така и всичко е продиктувано от хорската злоба.

Ние искаме всички така наречени „мистерии“ да бъ­дат разкрити, за да може всички християни да поче­тат празника, както искат. Не искаме да се вкарва смут у жителите на града. Разни теории, които са смешни, са продиктувани от хора, които искат само да навредят, и те не знаят защо… Бъдете спо­койни и прекарайте най-ве­ликия български празник, както прабабите и прадеди­те ни са правили!

Традициите ни не трябва да се забравят, те ни държат поколения наред заедно, сплотени. Ние от Топ Преса не виждаме нищо лошо в това да се разреши хората да пренощуват в манастира за здраве, стига да искат. Няма нужда от крути мер­ки, които раждат хорската злоба и събуждат подобни кухи и гадни слухове…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене