Снимки: Кое е чудното място, наречено Омая?

Толкова много са прекрасните места в нашата Родина. За някои от тях дори и не подозираме, защото са твърде далеч от мястото, където живеем или пък са доста закътани и малцина знаят за тях. Ето защо летният отпуск е една чудесна възможност да потърсим информация и да посетим поне едно такова място в България, което е наистина уникално.

Сега ще Ви дам идея за кътче, което със сигурност ще остане завинаги в сърцето Ви, ако сте любители на спокойствието и природата. Чудното място се нарича „Омая“ и напълно заслужава името си.

Кое е чудното място, наречено „Омая“?

Намира се в Югозападна България, на около 20 км. от гр. Гоце Делчев и съвсем близо до границата с Република Гърция. Това е едно абсолютно нетрадиционно еко селище, което се простира на площ от 500 декара сред склоновете на планината Славянка, която попада и в България, и в Гърция.

Още щом прекрачите прага на Омая, ще разберете защо това прекрасно място отговаря толкова точно на името си. Ще ви погълне уникална атмосфера, прохладата на гората, ще преминете покрай две езера, поляни, живописни скали, много цветя и дървесни видове.

Кое е чудното място, наречено „Омая“?

Едно от най-атрактивните неща обаче, са седемте къщички, всяка от които е неповторимо бижу. Те са изградени изцяло от природни материали – глина, дърво и камък. И макар отвън да наподобяват на къщички на горски феи от някоя приказка, вътре те са обзаведени с всички удобства на нашето съвремие.

Кое е чудното място, наречено „Омая“?

Всяка къщичка има свое име, а едно от най-големите предизвикателства е да откриете къде се намират. Някои от тях са толкова скрити, че може да ги забележите едва когато сте на прага им. За да се ориентирате по-лесно в еко селището и да видите всичко, което предлага то, още на влизане ще получите карта. Така, с нейна помощ може да потърсите всичките седем глинени къщички, носещи различни имена.

Кое е чудното място, наречено „Омая“?

Ако искате романтично усамотение, тогава трябва да изберете „Вълшебна“, „Приказна“ или „Горска“ къщичка, защото те са само за двама посетители. Други три къщички, наречени „Въздушна“, „Черупка“ и „Тунели“ предлагат настаняване за трима, а единствената където могат да отседнат четирима е „Езерна“-та къща.

Кое е чудното място, наречено „Омая“?

И за да бъде почивката наистина пълна, качествена и максимално екологична, селището разполага с два ресторанта, където по Ваша заявка може да Ви се приготви прясна и вкусна храна. Ако сте любители на риболова, имате възможност да практикувате това свое хоби, тъй като водоемите наоколо са зарибени. Освен това еко селището разполага с прекрасен басейн, и многобройни пътеки за разходка.

Кое е чудното място, наречено „Омая“?

А едно от най-хубавите неща е, че сигналът на мобилните телефони е твърде слаб и има много голяма вероятност да изчезнете от света на комуникациите, за да се отдадете на омайна почивка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене