ПРОГРАМА С ПРОЯВИ ПО ПОВОД СЕДМИЦА НА ГОРАТА 2016 4 – 10 АПРИЛ

МОТО: ПОДОБРИ ГОРАТА

5 април /вторник/

СОФИЙСКА ОБЛАСТ

Място: гр. Сливница, ул. „Княз Ал. І Батенберг” 2

Начало – 10.00 часа

Официално откриване на административната сграда на „Държавно горско стопанство Сливница” – 39-тото териториално поделение на Югозападното държавно предприятие

Участват: Представители на МЗХ, ИАГ, областният управител на Софийска област Росица Тодорова, кметовете на общините Драгоман, Сливница, Костинброд и Божурище, директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, директорът на ТП „ДГС Сливница” инж. Росен Попсавов, експерти от ЮЗДП, служители от „ДГС Сливница” и др.

ОБЛАСТ ПЕРНИК

Място: землище на с. Раянци, територията на ТП „ДГС Земен”

Начало: 14.00 часа

„Първа копка” на строителството на нов стабилизиран горски автомобилен път „Раянци”.

Участват: Зам.-директорът на ЮЗДП инж. Димитър Димитров, директорът и служители на ТП „ДГС Земен”, кметът на община Земен и на населените места, през които преминава пътят и др.

ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ

Място: гр. Кюстендил, Килийно училище

Начало: 17.30 часа

Представяне на биографичен филм за живота и дейността на видния кюстендилски лесовъд Йордан Митрев. Филмът е по повод 150 години от рождението на създателя на лесопарк „Хисарлъка” в града и е изработен по поръчка на ТП „ДЛС Осогово”.

            Участват: Служители на ТП „ДЛС Осогово”, РДГ Кюстендил, представители на общината, граждани, медии.

6 април /сряда/

ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ

Място: гр. Кюстендил, площада пред Общината

Начало:11.00 часа

Официално откриване на пътуваща изложба, посветена на Седмица на гората. Представяне на „сетове” с изложбени пана и „табуретки” от дървени пънове, които директорът на ЮЗДП ще подари символично на кмета на гр. Кюстендил.

Участват: Зам.-директорът на ЮЗДП инж. Димитър Димитров, кметът на Община Кюстендил г-н Петър Паунов, областният управител на Област Кюстендил Виктор Янев, директорът на РДГ Кюстендил, представители на ТП „ДЛС Осогово” и др.

7 април /четвъртък/

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

Място: землище на с. Хърсово, територията на „ДГС Благоевград”

Начало: 9.30 часа

Посещение на „криволинейния” бараж на р. Хърсовска /приток на р. Благоевградска Бистрица/ с журналисти. Представяне на основно ремонтираното укрепително съоръжение, финансирано със средства от фонд „Инвестиции в горите” на ЮЗДП. Акцент върху инвестиционната програма на предприятието за 2016 г., приоритет в която са дейности по укрепване на противоерозионни съоръжения в различни териториални поделения.

10.15 – Отпътуване за с. Микрево, територията на ТП „ДГС Струмяни”.

Място: Горски разсадник „Микрево” /един от 5-те разсадника на територията на ЮЗДП с национално значение/

Начало: 11.15 – 11.30 часа

Посещение на горски разсадник на територията на ЮЗДП с участието на кореспонденти на национални медии и журналисти от регионални издания. Демонстрация на цялостния процес за производство на фиданки –  добив на семена, тяхното съхраняване, производство до залесяване.

Обяд. Отпътуване за Благоевград.

Участват: Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, експерти от ЮЗДП, директорът и служители на ТП „ДГС Струмяни”, журналисти и др.

 8 април /петък/

СОФИЙСКА ОБЛАСТ

Място: землище на с. Локорско, територията на „ДГС София”

Начало: 10.00 часа

            Традиционно залесяване от представители на МЗХ, ИАГ, Лесотехническия университет, журналисти, служители на институции, с които ЮЗДП работи съвместно /Фиданките се осигуряват от Югозападното държавно предприятие/.

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

Място: язовир „Стойковци”, при с. Логодаж, територията на „ДГС Благоевград”

Начало: 9.00 часа

Залесяване – съвместна инициатива на ЮЗДП, ТП „ДГС Благоевград” и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Място: административната сграда на ТП „ДГС Благоевград”

Начало: 9.00 часа

Безвъзмездно предоставяне на 500 бр. семенищни фиданки за залесяване на граждани. Фиданките са от видовете източна туя, сребролистна липа, обикновен явор, птиче грозде и люляк и са произведени в разсадник „Къщата” на стопанството.

 9 април /събота/

 ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

Място: гр. Благоевград, парк „Ловен дом”

Начало: 10.00 часа

            ЮЗДП и РДГ Благоевград  със съдействието на Община Благоевград и Обединен детски комплекс организират „Празник в гората“. В програмата са предвидени интерактивни игри за деца, чрез които те могат да научат повече за лесовъдската професия, за горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. В ролята на „лесовъд за един ден“, освен децата могат да влязат официални гости, граждани и журналисти.

Участват: инж. Вера Станишева – гл. експерт в ЮЗДП, инж. Михаела Гешева – РДГ Благоевград

ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ

Място: Природен парк „Рилски манастир”

Начало: 10.00 часа

ЮЗДП, Дирекцията на ПП „Рилски манастир” и РДГ Кюстендил със съдействието на Община Кочериново организират „Празник в гората“. В програмата са предвидени интерактивни игри за деца, чрез които те могат да научат повече за лесовъдската професия, за горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. В ролята на „лесовъд за един ден“, освен децата могат да влязат официални гости, граждани и журналисти.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене