Лидерът на ВМРО – Гоце Делчев, скочи срещу мюфтийството: Стига сте изнасилвали гражданското общество – не разбрахте ли, че джамия няма да има!

Криси ПОПОВАБез име
Петъчни молитви – джамия – ислямски център – инвестиции в търговията (Та да си дойдем на думата!)
Във вчерашното „представление“ „Избор на нов районен мюфтия” думата „демокрация” се чу стократно – и все в най-очернения ѝ аспект – била псевдо, била само на хартия. Ех, тази лоша, лоша България! А, видите ли, изборът на нов районен мюфтия премина в най-чистия за демокрацията вид: с една единствена кандидатура, тази на досегашния радетел – Мохамед. Те ти демокрация!
Та така, повече от час беше „изнасилван” държавният ни строй от редица наши съграждани, които все не са доволни и все искат още и още. Гоце Делчев неотдавна бе наречен „последната крепост“. Не знам дали е последната, но ще я опазим. Да си го знаете!
На дневен ред отново бяха мераците за строеж на джамия и търговски център. Само че преди 3 години, това лошо, лошо демократично право на хората да се самоорганизират в протести ви даде отговор „Защо няма да има джамия в Гоце Делчев“! Ако искате, ще повторим упражнението, ще ви го обясним пак, па дано разберете.
Този господин, който се окичил с титлата „председател на мюсюлманската общност“ (каквото и да значи това) беше повече от краен – иска да наложи забрана на мюсюлманите да пазаруват от „немюсюлмани“, защото няма строеж на джамия. Кметът бил виновен, заедно с администрацията – „да ги изчистим“, крещи друг. Не знам ще чистите ли, ще метете ли, но седнете и четете, сто пъти го повтарям – никой не чете в тази държава. Кметът не може да разреши строежа на джамия – просто сте попаднали на лошата демокрация, където има гражданско общество. А и – за какво ви е толкова тази джамия, пък точно в Гоце Делчев? Я си покажете личните карти всички присъстващи. Официално спирам да ви разбирам! Това си е заяждане!
Но господинът-отговорник за мюсюлманите (колко обобщаващо само – чиста демокрация!) не спря дотук. Иска на личните документи жените- мюсюлманки да се снимат със забрадка. Е, съжалявам, няма как да стане. И аз съм фанатично влюбена в моторите, но не ми разрешават да се снимам с каска… Мамка му! Лоша демокрация!
Все пак е добре да разберете най-сетне, че живеете в светска държава. Седнете, прочетете, тя не се управлява по религиозни закони! И слава Богу!
А провокацията – да се молите в двора на Караджа Паша – не просто не ви се получи, а бяхте засрамени и разкрити от един ваш брат ром от Комсала, който (разбира се, неразбрал, че целѝте провокация :D) лично ще поздравя! Човекът си го каза – има два етажа за молитви, които винаги стоят празни! Няма нужда от показност в двора на джамията! Айде, много молим! Не ви разбирам тези комплекси за показност – живейте, молете се, правете каквото ви е угодно. Кой ви спира? Но защо държите толкова много да ми го натрапвате – това де, начинът ви на живот.
А относно делата с имамите в Пазарджик – пак не ви разбирам, честно! Докога ще противоречите на българския закон? Докога ще го използвате само, за да искате права, а задълженията сигурно са само за „немюсюлмани“. А това понятие „немюсюлмани“ пък на мен ми звучи дискриминационно. Накърнявате чувствата ми. Чувствам се възмутена и огорчена, плача.
И накрая без ирония:
Помирете се, господа, помирете се първо със себе си, за да се помирим всички заедно. Говорите, че трябвало да сме единни, а винаги разделяте. Смирете се, простете си и започнете на чисто с нас, защото ни чакат още дълги години съвместен живот! Ако ли не – ще си пазим крепостите – всеки своята!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене