Стотици ученици от Пиринско показаха отличен правопис по английски език

Стотици ученици участваха в регионалния кръг в Благоевград на Шестото национално състезание по правопис на английски език „Spelling Bee”. Премериха сили в спелуването деца от областния цунтър, Гоце Делчев, Корница, Лъжница, Гърмен, Дебрен, Дъбница, Баня, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Слащен, Дупница, Крайници, Кюстендил и Марикостиново. Състезанието се проведе в зала “Андрей Делчев” на Академичен център “Балкански” в Американския университет.

Стела Мишева и Дария Дончева от I ОУ „ Св. Климент Охридски“ – Сандански и Яница Димитрова от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил се класираха за националния финал и са сред 30те ученици, които ще се борят за титлата „ Национален Spelling Bee шампион“ в София на 23 април в зала 11 на НДК.

„Spelling Bee” е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Тази година състезанията се проведоха под наслов “BEE above aggression”. На участващите училища бяха предоставени правила за толерантност и добронамереност в клас, като идеята е да се обърне внимание към проявите на агресия  и случаите на тормоз (психически и физически) в училище и начините за тяхното преодоляване.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и АВО-Бел, под патронажа е на Министерството на образованието и науката.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене