Георги Атанасов от Симитли стана Републикански шампион по канадска борба

20- годишният Георги Атанасов спечели златни медали на лява и дясна ръка на Държавното първенство по канадска борба, което се проведе в Благоевград. Той се състезава в категория  за младежи до 21 години и до 80 килограма. В първия състезателен ден на Държавното първенство Георги Атанасов спечели златен медал на лява ръка, като не допусна нито една загуба. През втория ден златното момче на канадската борба допусна една загуба в квалификациите, но на финала показа невероятен характер и спортна злоба, като победи два пъти и взе златен медал и на дясна ръка.
simitli-2След тази победа и шампионската титла Георги Атанасов ще представлява България на Европейското и Световното първенство по канадска борба  тази година. Европейското ще се проведе в Букурещ, Румъния от 21 до 29 май 2016, а Световното, за което Георги също се готви, ще бъде от  1  до 8 октомври 2016 година отново в Благоевград.
След спечелването на републиканската титла в родната България, Георги замина за Англия, където живее и тренира в клуб по канадска борба „London Armwrestling Team”.
Георги Атанасов е на 20 години, започва да се занимава с канадска борба от 14- годишен, когато разбира за спортен клуб „Спартак” Благоевград, за който се състезава и сега.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене