Радослав Тасков откри Държавното първенство по канадска борба в Благоевград

Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков откри XX юбилейно издание на Държавно първенство по канадска борба, което се провежда в Благоевград. „От свое име и от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, имам удоволствието да Ви приветствам с добре дошли в нашия малък, но изключително спортен град.

Домакинството на това национално състезание е продължение на политиката, която води Община Благоевград, а именно подпомагане на спорта и мотивиране на младите хора да спортуват. Уважаеми състезатели, дошли сте да докажете себе си, а усилията, които сте положили да ги превърнете в купи и медали. Не забравяйте обаче, че не само отличията са важни, важно е да създадете приятелства, да покажете уважение към своите съперници. Не мога да не споделя и щастието на цялото общинско ръководство, че октомври месец Благоевград ще бъде домакин на Световното първенство по канадска борба. Тогава целият свят ще впери поглед областния център на Пиринско“, каза в част от приветственото си слово председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков. Той пожела успех на всички участници.

В знак на благодарност, за подкрепата на спорта и в Държавното първенство, председателят Федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров връчи почетен плакет на Община Благоевград.  „Благоевград е един от бастионите на канадската борба. Това е основната причина XX юбилейно състезание да се именно проведе тук“,  каза Асен Хаджитодоров. Почетни плакети получиха още многократните шампиони по канадска Борба Цветан Кашевски, Георги Гайдарджиев, както и спонсори.

Над 300 състезатели от 35 спортни клуба по канадска борба участват в XX Държавното първенство, което се провежда в Благоевград.  Включени са спортисти от всички девизии – мъже и жени, юноши и девойки, хора с увреждания и спортисти –ветерани. Благоевград ще бъде домакин на Световното първенство по канадска борба, което ще се проведе от 1 до 10 октомври. Очаква се за първенството в Благоевград да пристигнат около 1300 състезатели от цял свят. Събитието ще бъде излъчвано по над 50 телевизии в пряк ефир.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене