ОФК „Пирин“(Благоевград) загуби от „Вардар“(Скопие)

„Орлетата“ загубиха с минималното 0:1 от „Вардар“(Скопие) в контролна среща играна днес на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

 Благоевградчани  играха отлично срещу шампиона на Македония, особено през втората част, когато пропуснаха чисти голови положения. На обратни полюс, гостите измъкнаха победата с единствения си опасен удар в очертанията на вратата.

Първата част започна с неочакван натиск на гостите, които откриха резултата още в 3-та минута. Ясир Асани стреля от границата на наказателното поле със силен и плътен удар, който Минев изби, но за съжаление в мрежата си.

В 14-та минута Карапетров получи хубав шанс, след като напредна по левия фланг, но от почти нулев ъгъл не успя да намери вратата.

В 35-та минута Костадинов бе оставен непокрит пред пеналтерията, но стреля неточно.

Гостите владееха дълго топката, но не стигаха до реални положения.

През втората част „орлетата“ взеха инициативата. Удари на Генов в 58-ата и 66-ата минута минаха над вратата. Той и Бенгюзов сътвориха голямо меле в наказателното поле в 70-ата минута, като последния дори бе спънат в наказателното поле, но след като нанесе удар във вратаря на гостите.

Най-хубава комбинация в мача направиха Генов и Маркиньос в 82-ата минута, но ударът на Генов бе отново неточен. Гостите не създадоха нито едно чисто голово положение през втората част, а срещата завърши с единственото попадение от първото полувреме и с победа на Вардар Скопие.

Пиринци гостуват на „Локомотив“ в Пловдив в петък, като мачът е с начален час 20:00.

gong.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене