„Благоевград блус и джаз 2016” продължава тази вечер със стилен джаз и унгарската суинг група Soulful band

Сунг, джаз и много настроение обещава втората фестивална вечер на единствения по рода си „Благоевград блус и джаз 2016” фестивал. От 20.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще звучи стилен и популярен джаз. Благоевград става  международна джаз столица, защото на сцената ще излязат унгарската група Soulful band, невероятните дами от Сентиментъл Суингърс, заедно с Михаил Йосифов секстет, Биг Бенд- Благоевград, Лъчезар Кацарски, Милан Георгиев, Христина Палева и възпитаниците НХГ „Св. Св. Кирил и Методий”.

3-Жители и гости на Благоевград ще могат да чуят джаз, суинг, рокендрол, блус. Биг Бенд- Благоевград отправя предизвикателство към публиката за добро настроение или  ще бъде хваната от пиесата „Джазовата полиция”. Гостите на „Благоевград блус и джаз 2016” ще чуят и блус парчето, записано от Робърт Джонсън през далечната 1936 година- „Sweet Home Chicago“. Една от изненадите в програмата, която издаде диригентът на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев е, че публиката ще чуе песента на Мадона “Fever”, но изпълнителят й бе запазен в тайна. Музикалните предизвикателства към благоевградчани ще бъдат подсилени и от “Wonder wall” на Пол Анка, а младият и талантлив Лъчезар Кацарски ще се превъплъти във Франк Синатра и ще признае „For once my life”.

Богат репероар, много танцувални и зареждащи парчета са подготвили дамите от Сентиментъл Суингърс, Михаил Йосифов секстет и разбира се гостите от Soulful band.

2-Входът на “Благоевград блус и джаз 2016 ” е СВОБОДЕН! Мястото е Драматичен театър „Никола Вапцаров” и официално са поканени всички жители и гости на Благоевград в това музикално изживяване!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене