Докога ще търпим маймунджилъците на омовците?

Кирил ГОСПОДИНОВ
Отново недопустим акт, извършен от така наричаните „омовци“ се извърши в село Горно Спанчево, санданско. На 04.03 по време на обиколка в района на гр. Гоце Делчев – с. Лещен – с. Ковачевица – с. Делчево – гр. Мелник – с. Рожен активисти от Асоциацията за изследване и развитие на гражданското общество (АРГО) минават през с. Горно Спанчево, част от община Сандански. Те с почуда и възмущение установяват, че от сградата на кметството безметежно се развява македонското знаме със „звездата на Вергина“, която основателно определят като символ на македонизма.
Докога ще трябва да търпим маймуджелъците на омовците? Та като се чувстват толкова македонци какво правят в България. Да се махат от тук! НЕЗАБАВНО! Набиват се с всеки изминал ден в очите на българския народ, който явно отново ще трябва да стиска зъби до последно.. Кирил Котев изпратил сигнал до ДАНС – ОК, но до кога разни дансаджии ще обикалят България, за да се справят със случаите?
До кога ще трябва да търпим да се пъчат под масата и на техните си уж тайни места, а след това да обикалят като мишки и да се правят на българи? Македонци са само у тях си, като се съберат на чаша вино, както в Хъшове на Вазов. Историята ме навява на мисълта да спомена една известна случка между четник и македонски войвода:
„Четата е в засада! Младият четник съобщава на войводата:
– Ще се предадем ли, войводо?
А войводата отговаря:
– Македонски войвода никога не се предава! – КЕ БЕГАМЕ.
Но какво правим, освен да си задаваме въпрос след въпрос. На всички ни е ясно, че луди македонисти скачат на бой и кръв в името на каузата, само когато са мъртво пияни, без нито един аргумент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене