Депутатът от Пиринско Алиосман Имамов: Списъкът със 143-мата, които имат забрана да пътуват в Турция, е фалшив

„Списъкът с имената на 143-ма български граждани със забрана да влизат в Турция, публикуван в турския сайт „Хабер Гюндже“, е фалшив според последната информация, с която разполагам”, това каза вчера пред вестник „Струма“ заместник-председателят на НС и народен представител от ДПС в Благоевградска област Алиосман Имамов. Неговото име също е в коментирания списък.

„В момента високопоставени представители на ДПС, които са посочени, че имат забрана да влизат в Турция, се намират там за участие във важни, предварително договорени срещи. Ако този списък беше истински, те не биха могли да осъществят това посещение”, каза Имамов. Репортерска проверка установи, че в момента на среща с изселнически организации в Анкара са двамата съпредседатели на ДПС Четин Казак и Рушен Риза.

„Появата на забранителния списък точно сега явно е пореден опит на заинтересовани политически среди в България и Турция да се подпомогне създаването и регистрирането на една нова политическа формация. Подобна забрана противоречи на исторически наложилите се отношения на българските мюсюлмани към Република Турция, независимо от тяхната партийна принадлежност. Това са отношения на дълбоко и непоклатимо уважение и признателност. Подобна измислица обслужва съзнателно налаганата погрешна теза на някои заинтересовани политици у нас и в чужбина, че ДПС е антитурска партия и обслужва интересите на руски олигарси в България.

Ако допуснем, че този списък не е фалшив, нямам никакви притеснения в личен план. Тогава ще каня моите роднини и приятели от Република Турция да идват в България. Подобен списък може да се окаже обаче сериозен проблем за някои български „инвеститори“ в Република Турция“, каза Алиосман Имамов.

Другият от Пиринско, попаднал сред 143-мата със забрана да влизат в Турция, е бившият областен управител на Благоевград и бивш народен представител от ДПС Муса Палев, който в момента е независим в 43-то НС. Според него публикуваният в„Хабер Гюндже“ списък е много стар. „Снощи /б.р. понеделник/ го прочетох в медиите и нямам идея нито кой, нито защо го е пуснал, но във всички случаи е правен отдавна. В него има много бивши депутати и кметове, там е и Корман Исмаилов, който отдавна не е в ДПС, затова мисля, че е писан отдавна. Лично аз от много време не съм пътувал в Турция, но когато и да съм ходил, никога не съм имал проблеми на границата”, увери Муса Палев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене