ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ СТАРТИРА ЕЛЕКТРОННИ ТЪРГОВЕ ЗА ПРОДАЖБА НА ДЪРВЕСИНА

Новата система улеснява максимално бизнеса, елиминира възможността за договаряне и е още една стъпка към постигане на прозрачност

От началото на април Югозападното държавно предприятие въвежда нова електронна система за продажба на добита дървесина от временен склад. Чрез онлайн наддаване кандидати от цялата страна ще могат да се включат в търговете за закупуване на необходимите им количества дървесина, добита от държавните горски територии, стопанисвани от ЮЗДП.
Желаещите да се възползват от съвременната услуга трябва да направят само еднократна първоначална регистрация в електронния портал, който ще бъде достъпен на интернет страницата на предприятието. Задължително условие при регистрацията е кандидатът да има електронен подпис. Системата позволява регистрация както на юридически, така и на физически лица. При проявен интерес към конкретен обект след подаване на документи, които се одобряват от комисия, участникът получава уникален идентификационен код, с който може да участва в онлайн наддаването.
„Правим още една стъпка към постигане на прозрачност в работата ни. Даваме възможност на всички, желаещи да закупят дървесина, да кандидатстват и да бъдат оценени обективно. Всеки купувач ще може да наддава явно и в реално време. Според мен това е бъдещето при продажбите на дървесина”, убеден е директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.
Новата електронна система има за цел да спести време и средства на участниците в търговете, да осигури по-добра конкурентна среда, да елиминира възможността за субективна намеса и предварителни договорености.

Югозападното държавно предприятие организира презентация на системата на електронните търгове и обучение на заинтересованите страни.
За гр. Благоевград – на 28 и 29 март, от 10.00-13.00 часа, ул. „Даме Груев” № 38, сградата на „Информационно обслужване” АД.
За гр. София на 30 март – сряда, от 10.00-13.00 часа, ул. „Лъчезар Станчев” № 13, сградата на „Информационно обслужване” АД.
Заявки за участие могат да се направят до 25 март – петък, от 8.00 – 17.00 часа, на тел. 0887 78 39 62.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене