Ангелина Качамакова от ДПС е новият кмет на гърменското село Крушево

Новоизбраният кмет на гърменското село Крушево е Ангелина Качамакова от ДПС.

Днес в селото се проведе балотаж, до който бяха допуснати двама от тримата кандидати, събрали на първия тур миналата неделя най-много гласове – Ангелина Качамакова, която приключи първия тур с 68 гласа в своя полза, и кандидатът на „Движение 21“ Ахмед Камбер, за когото на първия тур гласуваха 73-ма избиратели.

Тази вечер след приключването на изборния ден ОИК-Гърмен обяви със свое решение за законно избран кмет на село Крушево Ангелина Качамакова, за която намерените в урната бюлетини са 96, а за опонента й – 84.

Повечето гласове и за двамата кандидати, които днес се състезаваха за кметския стол в Крушево, идват и от гласовете, които получи на първия тур отпадналият независим кандидат Юлиян Петаков.

Частичният вот в  гърменското село бе назначен с указ на президента Росен Плевнелиев. Той се наложи, тъй като месец след редовните избори през 2015 г. изненадващо почина избраният за кмет Юлиян Качериев, издигнат от ГЕРБ.

Ръководството на ПП ГЕРБ в община Гърмен още тогава взе единодушно решение, че в памет на починалия Юлиян Качериев на частичните избори да не издигат свой кандидат.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене