Световната и европейска шампионка Станка Златева с подкрепа за инициативата на Стоян Стоев

Носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка по борба Станка Златева подкрепи инициативата на общинския съветник и кандидат за народен представител Стоян Стоев за създаване на Инициативен комитет за изграждане на закрит плувен басейн в Сандански. Тя става второто голямо име от българския спорт, което припознава каузата като национално значима и застава с името си зад нея.

 

„Ако искаме децата в България да растат здрави, амбициозни и желаещи да са в спорта това е начинът“, казва Станка Златева в специално видео, записано в подкрепа на инициативата. Българската шампионка подчертава, че по този начин могат да се подобрят резултатите, които спортистите от Сандански постигат и им желае успех в реализацията на проекта.

 

Припомняме, че след среща между кандидата за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС Стоян Стоев и представители на плувните клубове в Сандански, бе лансирана идеята за създаване на Инициативен комитет за изграждане на закрит плувен басейн. Това е една дългогодишна мечта на спортистите и жителите на Сандански. Според Стоян Стоев постигнатите успехи през последните години са основание това да бъде национален приоритет. Това бе потвърдено и от световния шампион по плуване Петър Стойчев, който само ден след обявяване на инициативата застана в нейна подкрепа. Сега и олимпийската медалистка Станка Златева се присъединява към общата кауза: по-добри условия за подготовка за повече български успехи в спорта.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене