Истина лъсна: ПРОТОКОЛИ доказаха грозни измами с машините

ПП с процедури се опитват да блокират парламента за Изборния кодекс

Протоколи от машинното гласуване доказват измамите, които се правят с машините, видяха депутатите в пленарна зала при започналото второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

От “Продължаваме промяната” (ПП) и “Демократична България” (ДБ) се опитаха с процедурни хватки да блокират работата на парламента по текстовете, които връщат смесеното гласуване – по избор с машини и с хартиени бюлетини.

Но по време на започналите дебати лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и лидерът на БСП Корнелия Нинова показаха от парламентарната трибуна протоколи от машините, в които отчетените гласове се разминават.

Напрежението ескалира: Нинова огласи най-срамната оферта от ПП за хартиената бюлетина и посече Петков и Василев – аматьори! БЛИЦ TV

“Секция от община Трявна. Брой контролни разписки, разпечатани от машината – 229, брой положени подписи в избирателните списъци – 229. Броят разписки и броят подписи на физическите носители съвпада. Но броят потвърдени гласове в машинния протокол е 227, нещо, което няма физически как да бъде контролирано.

Физическите носители съвпадат, а електронните гласове се различават и това е една секция”, посочи Карадайъ. И продължи с пример в обратната посока, но от секция в Девня: “Контролни разписки – 349, положени подписи в избирателните списъци – 349, брой потвърдени гласове от машинното гласуване – 350”.

“Ето затова, когато говорим, че има съмнения – има факти. Въпросът е, имайки тези факти и съмнения, от една страна, и от друга – притеснението на част от хората да отидат да гласуват заради машините, наша задача е да намерим онази формула, че да има доверие в изборния процес”, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

“Някой да излезе и да ми каже какво значи това “Дневникът е подправен”. Някой да излезе и обясни защо при решение на ЦИК да се броят 100% от разписките, все още няма официален доклад има ли разминаване месец и половина по-късно.

Шок на изборите във Варна! Машина изкара мистериозен надпис ВИДЕО

Някой да излезе и да ми обясни какво значи ето това – машина отчела едно, намерени разписки – друго… Мога да продължа с десетки случаи в цялата страна. По няколко гласа. 12 000 секции по 5 гласа какво прави? 60 000. Това е почти една парламентарна група”, заяви от парламентарната трибуна и Корнелия Нинова.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене