ПОЛИЦИЯТА НА КРАК СЛЕД СИГНАЛ НА ТЕЛ. 112! Група от 8 съмнителни мъже спят в заграждение на пазара

Полицията в Дупница е вдигната на крак след сигнал на тел. 112 за група бежанци, налягали на кооперативния пазар в града. Автомобили на СОТ и полицейска патрулка блокирали пазара, разказаха живеещи в блоковете до пазара. Полицаите открили осем мургави мъже да спят в заграждение на пазара в Дупница, в което търговците си поставят празния амбалаж. От терасата на апратамента си 25-г. Емил Иванов видял пристигането на непознатите мъже.

Ето какво разказа той: „И аз се усъмних, че може би непознатите са бежанци. Пристигнаха с микробус с кърджалийска регистрация около 19,00 ч. Стояха около 2 часа в микробуса. След това излязоха, носеха в ръцете си одеяла и легнаха да спят на пазара. Един от тях остана да дежури и непрекъснато се оглеждаше в различни посоки. Цялото им поведение предизвикваше съмнение. Видях, че и на другите тераси в блока хора наблюдават поведението на групата мъже. На 100 м от мястото, на което бяха се позиционирали, е общинската болница. По едно време пристиганаха полицаи, които обискираха микробуса, прегледаха личните им документи и си тръгнаха. Непознатите останаха да нощуват на пазара, сутринта около 7,00 ч. ги нямаше. Бяха почистили след тях и по нищо не личеше, че в заграждението е имало хора“, разказа Емил Иванов.

Репортер на вестник „Струма“ се свърза по телефона с говорителя на ОД на МВР – Кюстендил Катя Табачка, която заяви: „Няма съобщение в бюлетина по този случай. Най-вероятно няма извършено престъпление по подадения сигнал“. Малко след това тя допълни, че извършената от полицаите проверка установила, че мъжете са търговци с изрядни документи.

Начало

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене