„Велбъжд“ ще домакинства на ЦСКА в Кюстендил, а не София

Това стана ясно, след като отборът от града край сръбската граница категорично даде да се разбере, че няма намерение да тръгне по стъпките на някои други тимове от „В“ група и да играе „у дома“ на „Българска армия“

Така след почти 15 г. двата тима се срещат отново, но този път на ниво „В“ група, след като последният им мач за първенство бе на ниво „А“ група.

Последният сблъсък между двата тима бе на 8 април 2001г, когато те завършиха 1:1 пред 8000 зрители.

Това разпали фантазията на феновете и възвърна позагубената им памет, за да си припомнят края на миналия век, когато се разиграваха здрави битки между двата тима, когато „Велбъжд“ бе фактор в елитната група и имаше за свой благодетел Георги Илиев. Един от двубоите, за които се говори най-много и сред най-паметните за запалянковците е този от 11 април 1999 г., Великден

борис галчев

Борис Галчев е аут от сметките на треньорското ръководство на ЦСКА заради наказание

, който дори не завърши. Тогава на почивката при резултат 1:0 за „червените“ капитанът Адалберт Зафиров и вратарят на тима Ивайло Иванов бяха бити от неизвестни лица, което доведе до отказа на ЦСКА отказва да излезе за второто полувреме и впоследствие БФС анулира срещата.

По един футболист на двата отбора ще отсъства от този двубой заради еднакви наказания. Борис Галчев и Петър Симеонов са аут съответно от сметките на треньорите на ЦСКА и „Велбъжд“ заради санкция от 2 мача за натрупани 9 жълти картона. Аут за кюстендилци е и Адриян Бачовски, който пък изтърпява санкция от 1 среща.

петър симеонов

Петър Симеонов е наказан за „Велбъжд“ поради натрупани 9 жълти картона, както колегата му в ЦСКА Борис Галчев

От ръководството на домакините очакват на стадион „Осогово“ общо 5000 души, като около 2000 от тях ще подкрепят ЦСКА, с което се опбяснява и идеята им да приемат у дома „червените“, искайки да зарадват феновете си с визита на един от родните грандове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене