„Пирин“(Гоце Делчев) среща „Локомотив“(Варна) в полуфинала за Купата на България

Това отреди жребият относно мачовете за ценния трофей, с което тимът, воден от Николай Пиргов определено извади късата клечка

Те ще се играят в Габрово на 11-ти и 12-ти март, където ще се събере финалната четворка за Купата на България по хандбал при мъжете. „Пирин“(Гоце Делчев) ще играе в единия полуфинал с най-добрия за момента тим в България – „Локомотив“(Варна). Така неврокопчани не успяха да излязат срещу далеч по-удобните съперник НСА или „Осъм“(Ловеч), които ще спорят в другия. Победителите играят за Купата, а победените за бронзовите отличия.

Варненското дерби между „Спартак“ и „Локомотив“ беше спечелено безапелационно от железничарите, които водеха от първата до последната минута и заслужено лидерите в „А”РХГ нямаха проблем със „Спартак“ за крайното 16:36. А „Пирин“(Гоце Делчев) доби правото да се изправи на финал, след като през този уикенд победи с 26:24 „Добруджа“ у дома.

През март 2005-та година неврокопчани пак игра полуфинал за купата срещу „Локомотив“(Варна), пак в Габрово като тогава драматично надделяха.

„Няма какво да говорим за класата на съперника ни и това, че в момента заслужено води в класирането на нашия хандбален елит. това е най-силният отбор сред всички останали. Можеше да ни се паднат и други противници, но щом си във финалната четворка, нямаш слаби съперници. Ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме своите привърженици и да оправдаем голямото доверие и големите надежди, които се възлагат на нас“, коментира старши треньорът на „Пирин“(Гоце Делчев) Николай Пиргов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене