Областният управител Бисер Михайлов се срещна с Президента на Американския университет

Областният управител Бисер Михайлов прие президента на Американския университет в Благоевград – Страци Кулински. На днешната първа, опознавателна среща двамата обсъдиха бъдещи възможности за взаимно сътрудничество по отношение на съвместни програми и проекти.

Областният управител подчерта, че Американският университет е емблематичен за област Благоевград с широкия си  спектър от съвременни обучения и квалификации, които непрекъснато се обогатяват от международни преподаватели  с богат опит и допълни, че университетът допринася за високото образователно и културно равнище на областта.

От своя страна г-н Кулински запозна Областния управител с приоритетите на университета, като сподели, че ще се радва да намерят допирни точки и взаимодействие с Областна администрация Благоевград и да бъдат добри партньори в бъдеще.

Страци Кулински е първият роден в България лидер на университета и възпитаник от първия му випуск. Той е дългогодишен поддръжник на АУБ, досегашен член на настоятелството на университета, бивш член на настоятелството на университета и Университетския съвет, и доказан професионалист с международен бизнес опит и умения за работа в многонационални организации и среди. Страци Кулински застава начело на университета през януари 2016 година.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене