ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев стана областен шампион по хандбал при учениците 5-7 клас

Състезателите на елитното неврокопско училище се класираха на първо място на областния кръг по хандбал във възрастовата група – момчета 5-7 клас, след като надделяха над силна конкуренция

В решителния мач за решаване на крайния победител в Благоевградско неврокопчани победиха СОУ „Никола Вапцаров“, гр. Петрич с 18:10. С този успех възпитаниците на едно от най-старите средни учебни заведения в региона ще представят родния си град на Зоналните ученически игри, които ще срещнат най-добрите отбори от областите, включени от западната част на България. Все още не е обявено къде ще се състои този турнир, но е ясно, че той ще бъде последното стъпало на квалификации преди финалния турнир, който да определи най-добрите школски тимове през 2016 г.

В мача срещу СОУ „Никола Вапцаров“, водените от преподавателя по физическо възпитание и спорт в ПМГ „Яне Сандански“ Александър Халачев момчета показаха по-силна воля и характер, след като срещнаха силен отпор от възпитаниците на традиционно силната хандбална школа на петричани.

Голмайстор на отбора стана Димитър Гюрганчев, а заедно с него в актива на своя тим принос дадоха още Деян Томов, Илия Шумаров, Цветан Попов. Силни прояви на вратата имаше Ангел Витанов, който я заключи за съперниковите състезатели и не позволи неприятни изненади.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене