Живеещи на ул. „Бабуна планина“ в Дупница поискаха рехабилитация и на улиците в крайните квартали

Живеещи на ул. „Бабуна планина“ в Дупница поискаха общината да обърне внимание на крайните улици и квартали.

Улица „Бабуна планина“ не е виждала ремонт повече от 50 години, разказаха хората там. Множество дупки по цялата дължина са препятствие за шофьорите, а липсата на детска площадка е проблем на децата в квартала. Христо Стоичков, съименник на легендарния български футболист, разказа, че са правили подписка преди години, но резултат не е имало.

Имали са обещание преди години, че ще бъде направена площадка за игра на децата, но и такава няма. Сега отново поставят въпроса за рехабилитация на улицата и пространството за децата. Искат също и да бъде възстановена пешеходна алея, която води към горната улица. Христо Стоичков благодари на община Дупница за смененото и работещо улично осветление, но припомни, че и крайните квартали са квартали на града и се нуждаят от рехабилитация.
Живеещите на ул. „Бабуна планина“ и сами поддържат квартала си, но доколкото могат. Посадили са дървета, наредили са и плочки в началото на пешеходната алея, поддържат чиста улицата.
Христо Стоичков заяви, че са готови да направят и нова подписка, стига да има резултат и мястото им да стане по приятно за живеене.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене