СЕНЗАЦИЯ! Верни на себе си и на истината в ТОП ПРЕСА разкриваме инициатора на побоя на мача „Септември“(Симитли) и „Лудогорец 2“

След като в продължение на почти 36 часа никой не знаеше или не искаше да спомене кой бе в основата на баталните сцени по време на последния мач от 20-я кръг на „А“ група, ТОП ПРЕСА публично огласява неговото име. И то е Цветелин Чунчуков от тима на разградчани

Името му бе разкрито от очевидци на грозната случка, разиграла се на „Арена Крупник“. Играчът заедно с неадекватния арбитър на срещата Таско Тасков, наричан от мнозина във футболните среди „поръчков съдия“, „съдия със съмнителна репутация“ и „човек на големите“ имат най-голяма вина за опорочаването на един истински футболен двубой.

Ето и хронологията на събитията:

На много тежък терен първото полувремена срещата на „Септември“ срещу втория тим на „Лудогорец“ премина равностойно. В 12-та мин. домакините имаха шанс, след като играч на разградчани нахлуха в наказателното поле, финтира 2-ма защитници и би право в ръцете на Филип Димитров, който спаси. В 33-тата мин. Джейхан Зайденов би право в ръцете на вратаря на гостите от непосредствена близост. Малко по-късно в 39-та мин. Владимир Каптиев, бе на косъм от гола, но защитник на противника изчисти в корнер.

Събитията с нищо не подсказваха за това, което щеше да се случи след почивката. Още в 46-та мин. Джейхан Зайденов бе сменен от Даниел Христов, не след дълго Таско Тасков „влезе в игра” за „Лудогорец и с отсъжданията си подсказа кой е неговият фаворит. „Венецът“ на неговата дейност бе 69-та мин., когато отсъди изключително пресилена дузпа, която дори и играчите на „орлите“ не видяха, но бе забелязана от арбитъра. Тя бе материализирана от Янаки Смирнов гостите направиха крайния резултат на срещата ясен. Малко след това на терена настана страшен хаос, след като на сцената излезе Цветелин Чунчуков. Той се опита да компенсира вече доказаната си посредственост, гарнирана със съмнителни футболни качества, разкрит и в „Лудогорец“, където бе взет да става звезда, която обаче бързо бе пратен във втория отбор. Пллвдивчанинът се нахвърли с юмруци върху Анатоли Лулейски и отключи бойните страсти на терена, където главният съдия Таско Тасков вече бе направил необходимото да изнерви до последно нервите с обратните си и меко казани спорни отсъждания в полза на гостите. На терена се скупчиха двата тима заедно с целия си наличен състав и последваха батални сцени, а полицията в продължение на 3-4 мин. не можа да овладее бойните емоции и страстите. Най-пострадал се оказа Анатоли Лулейски, който отнесе няколко удара като „екстра“ от противникови футболисти. Нападателят на симитличани необяснимо защо бе изгонен заедно с Преслав Петров от съперниковия тим, за разлика на тях обаче основното действащо лице Цветелин Чунчуков остана на терена. До края на срещата на терена имаше само един отбор – „Септември“(Симитли), който изпусна няколко чисти голови положения пред противниковата врата като за това „вина“ имаше и вратарят на „Лудогорец 2“ Георги Аргилашки. В крайна сметка гостите излязоха крайни победители, с което утежниха до последно положението на „Септември“.

Случилото се поставя сериозна въпросителна ред БФС какво ще се случи със съдията Таско Тасков, а така също и с провинилите се. Днес ще стане това след предстоящото заседание на Дисциплинарната комисия на родната централа. Колко справедливо ще е?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене