Започват проверки на опасни сгради в Марчево и Долни бани с предписания за събаряне

Комисия, оглавена от инж. Петър Тигалонов – временно изпълняващ длъжността началник отдел „ПЕС и ТСУ“ в община Гърмен, започва проверка за изпълнение на предписанието за събаряне на стара необитаема къща в Марчево, собственост на Надка Тойчева, Радка Картулева и Георги Малаков.

Определеният в предписанието 14-дневен срок за събаряне на опасната постройка е изтекъл.

Според издадената заповед на кмета на общината Минка Капитанова, след освидетелстване на техническото състояние на въпросната сграда е установено, че тя трябва да бъде съборена от собствениците доброволно и в срок, тъй като представлява опасност и не подлежи на укрепване.

Старата и необитаема къща в Марчево на тримата собственици е в регулацията на селото и крие сериозен риск за преминаващите покрай нея хора и превозни средства.

След насрочената проверка, ако комисията установи, че собствениците не са изпълнили предписанието и заповедта на кмета Минка Капитанова, тя ще бъде съборена принудително от общината за сметка на тримата й собственици.

С протокол от 04.02 2016 година същата комисия е освидетелствала и състоянието на друга сграда – ресторант „Кондор”, намираща се в местността „Долни бани”, курорт „Огняновски минерални бани“ в землището на село Огняново.

Сградата е собственост на Емил Аврамски, на когото му е връчено предписание да ремонтира рушащия се и опасен покрив на постройката, който представлява опасност за преминаващи от там пешеходци и МПС.

Тъй като срокът на предписанието за укрепване или ремонт на опасния покрив на ресторант „Кондор” е изтекъл, при неизпълнение премахването му ще бъде извършено принудително от община Гърмен за сметка на собственика Емил Аврамски, гласи заповедта на Минка Капитанова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене