„Вихрен” и „Велбъжд” направиха 2:2 в Сандански

Двата тима показаха мъжки футбол на градския стадион в курортния град с добро качество за родните стандарти

Още във 2-та мин. Светослав Саватов изскочи в удобна позиция за стрелба срещу вратата на гостуващия тим, но сгреши при отиграването в последния момент. Само след още 2  Ивайло Цурев напредна самостоятелно, но отново финалният акорд бе слаб и твърде неточен. В 24-та минута пак юношата на Банско бе в основата на събитията на терена и бе повален в наказателното поле на гостите от Боян Стоев. Последва резонна дузпа, която Александър Русков материализира с точен удар от бялата точка и откри за 1:0.

След началото на втората част футболистите на „Вихрен” отстъпиха т демонстрираното преди това, което бе използвано от „Велбъжд“, които станаха по-настъпателни и още 50-та мин. получиха на свой ред дузпа, която за спъване на Михаил Кьосев вътре в наказателното поле на „Вихрен“, а потърпевшият на свой ред бе безпощаден от 11-те метра и изравни за 1:1. В 61-вата минута защитата на домакините направи нова грешка и след подаване на Виктор Анастасов, оставеният без опека Михаил Кисьов с глава даде аванс на кюстендилци. Васил Захариев на два пъти от близо срещу вратаря на гостите пропусна, а веднъж и 17-годишният Божин Божинов позволи на вратаря на гостите да отрази удара му. В 85-ата мин. бе отсъдена трета дузпа в двубоя, след като Иво Велинов влезе остро в краката на Светослав Саватов, която Александър Русков превърна в гол за 2:2.

След мача Стойко Найденов не скри разочарованието си от хикса и поведението на двама от подопечните си. Става дума за Васил Захариев и Ивайло Иванов, които според него не се справиха с поставените им задачи. „Резултатът за мен е реален. Нашият отбор е силно отслабен по известни причини. Дано се подобри начинът на мислене и поведение на част от основните ни футболисти,“ коментира старшията на „Вихрен“.

Юлиян Кръстев старши треньорът на „Велбъжд“ пък от съдийството, най-вече през първата част на срещата. „Първата дузпа за мен не беше реална, защото Боян Стоев изби топката с шпагат. През втората част на мача стояхме по-добре на терена, но не успяхме да реализираме положенията си. Приемам резултата за реален. Теренът беше изключително тежък, а и при такова съдийство и двата отбора нямаше как да покажат това, което могат,“ коментира наставникът на кюстендилци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене