Скандал: Защо шефът на ДГС – Елешница, Иван Дивизиев, мълчи за извършено престъпление на територията на горското!?

Горски от ДГС – „Елешница“ нападна дървосекач, изби му 3 зъба

 

 

 

Служител в Държавно горско стопанство „Елешница” е нападнал 24-годишен младеж от белишкото с. Палатик и му избил 3 зъба. Побоят, който горският Илия Клечов нанесъл на Алиш Ревански, е заснет от камера на заведението в центъра на с. Елешница, където станал въргалът.

Той се случил на 1 март по обяд пред погледите на десетки свидетели от селото, които традиционно обикалят пазара по това време, разказаха очевидци. Повечето от тях чули първо силни викове с многократно повтаряне на думата „комисиона“, после видели Алиш, паднал безпомощно на земята. Стоящите наблизо веднага извикали чрез тел. 112 линейка и полиция. Двете коли се озовали сравнително бързо на местопроизшествието. Клечов бил накаран да пише показания, а Ревански е транспортиран в болницата в Разлог с контузни рани и разбита челюст.

Оказа се, че побоят от няколко дни е тема №1 в цялата Белишка община.

Кметът на с. Палатик Мустафа Сатев, с когото вчера се свързахме по телефона, бе отлично запознат с инцидента, но предпочете да не го коментира, а да ни свърже с пострадалия младеж. Самият Алиш говореше малко нечленоразделно, явно в резултат от избитите зъби, но въпреки това разказа накратко своята версия за инцидента:

„С горския се познаваме от много време – не сме връстници, защото аз съм на 24 г., а той е 32-33 г., но се знаем около работата ми. Аз се занимавам с дърва. До този момент никога не съм имал пререкания с него. На 1 март си стоях на пазара, когато изведнъж някой ме блъсна силно в гърба, аз политнах напред, забих си главата в земята и после не помня нищо. Като се свестих, усетих, че устата ми е разбита и ми няма 3 зъба. Сега имам още 2 дни да мисля дали да не подам иск срещу горския за нанесени ми телесни повреди. Знам, че той и друг път е бил момчета – имаше едно от Кузьово, което сериозно пострада от него”.

Вчера в ЮЗДП – Благоевград разбраха от нас, че на 1 март техен служител е замесен в инцидент, свързан с побой. Веднага след сигнала ни от предприятието увериха, че пращат проверка на място.

Въпреки опитите ни не успяхме да се чуем с горския Илия Клечов и директора на горско стопанство „Елешница“ Иван Дивизиев. Любезна служителка в ДГС-то ни обясни, че шефът й може да бъде открит в кабинета си само сутрин, около 9,30 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене