Скандал: Активист на АБВ прокуди Пирин от тренировъчния лагер в Брестник

аместник – областният управител на Пловдив Владимир Маринов провали лагера на Пирин в село Брестник и той приключи преждевременно. Активистът на партия АБВ е отказал да съдейства на орлетата при почистването на терена, на който тренират зеленобелите. Бизнесменът Владимир Маринов е собственик на хотел Беркут, където Пирин отседна.

Под предлог, че тревното покритие ще бъде съсипано от техниката, която ще чисти снега, Маринов е излязъл от ситуация. Орлетата обаче са поискали лопати, с които да изринат снега. Маринов отново е отказал да снабди футболистите с инструменти, с които да почистят и същевременно да си направят физическа подготовка. Като капак на всичко Маринов се е скрил и отказал да контактува директно с ръководството на Пирин, което бе платило капаро за подготвителния лагер.

Самият бизнесмен споделя, че стадиона е уникален, а тревното покритие е доставено от Италия. Това обаче в никакъв случай не успокоява наставника на Пирин Наджи Шенсой, който на пожар изготви нова програма за подготовка, съобразена с новите обстоятелства.

ОФК Пирин ще тренира в Благоевград, в домашни условия, поне до края на работната седмица. Орлетата ще водят занимания в благоевградската зала Скаптопара, в спортния интернат и в специално нает фитнес център. Всички състезатели се здрави и без оплаквания.

Ръководството на клуба ще търси варианти за продължаване на подготвителния лагер извън Благоевград, като крайно решение относно посоката на заминаване ще се вземе в следващите два дни, съгласно предоставени условия и възможности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене