Разтовариха ни микробус с кучета!

IskamDumata
Получихме сигнал от наши читатели, че в благоевградския квартал Струмско е бил разтоварен микробус с глутница огромни кучета. Има очевидци как микробуса е дошъл от главен път Е 79, спрял близо до входа на квартала и двама мъже са пуснали кучетата на свобода. След което микробуса е потеглил в посока Кулата. Нашите читатели не са успели да заснемат случващото се защото от терасата им до мястото, разстоянието е над 200 метра.
”Беше късно вечерта, някъде към 23:30 часа, знам защото тъкмо свърши “Шоуто На Слави”. Имам лошия навик, преди да си легна да пуша. Бях на терасата, когато видях бързо движещ се бял микробус да навлиза в квартала от към магистралата. Спря внезапно и от него изскочиха двама мъже, изтичаха от зад и отвориха вратите. От там с лай се втурнаха в различни посоки няколко кучета. След което те потеглиха в посока Кулата. Много ме е яд, че нямах с какво да заснема тази случка. Защото и преди няколко години се чуха слухове, че от други градове са ни докарвали бездомни песове. Макар, че тогава бяха направени снимки на колата с ремаркето които са докарали кучетата. Честно казано, аз тогава не вярвах на тези приказки, но сега вече се убедих. Мислех да се обадя в полицията, но не видях нито номера на микробуса нито марката му.”

Георги В.

Bezdomni_kucheta_ST-4
Ден след като получихме сигнала получихме и втори такъв които потвърждава думите на нашия читател:
Майки на с малки деца били уплашени от глутницата посред бял ден!
Публикуваме и писмото на една от майките, което получихме ден след първия сигнал!

Bezdomni_kucheta_ST-3

Здравейте, Топ Преса
Искам да ви разкажа какво ми се случи днес. Излязох да се поразходя с децата в квартала, живея Струмско. Стигнахме до сладкарницата където се събираме майките с бебешките колички и от там тръгнахме към паркинга на Mr.Bricolage. На тротоара имаше едно огромно черно куче, заради което се наложи да слезем от тротоара на пътя за да преминем безопасно покрай него. Там има едни занемарени тревни площи на които видяхме още десетина кучета. Твърде необичайно… Всеки ден минаваме от там, защото това си ни е маршрута за разходки. Там винаги е имало само две дружелюбно настроени кучета, мъжко и женско. Направи ни впечатлени, че тези кучета са доста големи и никоя от нас не ги беше виждала, преди това в квартала. Без въобще да ги провокираме те с лай се втурнаха, срещу нас. Сряха на 5-6 метра. Доста се уплашихме, защото с нас освен бебетата бяха и по-големите ни деца ( на 4-5 годинки ) Изпращам ви снимки на кучетата направени с телефон. Моля ви кажете ни към кой да се обърнем? Кучетата си пазят територията, сега там е страшно… Старите кучета не допускат нашествениците… Не знаем от къде са се взели, но тези кучета не са от Струмско. Това го гарантираме защото обикаляме с количките и знаем кои са месните кучета.

Виолета Николова

Bezdomni_kucheta_ST6 Bezdomni_kucheta_ST-5 Bezdomni_kucheta_ST-2 Bezdomni_kucheta_ST

Още горещи теми – в печатното издание на Топ Преса!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене