„Пирин“(Благоевград) даде трима национали

Един в мъжкия и двама в младежкия ще представят школата на „орлетата“. Това стана ясно след последните повиквателни, които пратиха треньорите на две от представителните селекции

тони тасев

Тони Тасев

Първият от тях е бързоногото крило на тима в най-големия град на Югозапада Тони Тасев, който бе оценен за своето представяне с повиквателна в първия тим на България за контролите срещу Португалия и Македония. Играчът е заковал вниманиято на националния селекционер Ивайло Петев със своите възможности в мачовете на благоевградчани въпреки неубедителните резултати на своя тим в последните две срещи, където той влизаше като резерва. Срещу „Лудогорец” той обаче започна титуляр и определено заслужи овации заради показаните воля и хъс. Това играчът направи независимо от възстановяването му в рамките на няколко месеца заради счупена ключица. Той получи контузията на 3 октомври миналата година в срещата срещу „Славия“.

Фактът, че „Пирин“(Благоевград) получи повиквателна за свой играч след повече от 10 години вдигна духа на фенове и в самия отбор, за който има нужда от подобни неща  оглед на изключително сериозната борба за оцеляване в елита.

красимир костов

Красимир Костов

тодор траянов

Тодор Траянов

Другите двама национали са при младежите до 21 години, където благоевградчани получиха представителство чрез вратаря си Красимир Костов и Тодор Траянов. Те ще бъдат част от селекцията на нашата страна в тази възрастова група в евопейските квалификации срещу Уелс и Люксембург.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене