ПОЧТИ СЕНЗАЦИЯ!!! Новият „Пирин“(Разлог) за малко не наказа високомерието на „Литекс“

Тимът, който само преди около десетина дни сглоби новия си състав не бе много близо до крайния успех срещу безспорно най-добрия отбор в „В“ група

Впечатляващата селекция на „оранжевите“, която само преди няколко дни играеше като равен с равен с европейски грандове като „Спартак“(Москва) и „Динамо“(Киев) не успя да докажа предвижданията на букмейкърите, определили го преди мача за фаворит. Предвожданият от Любо Пенев тим не игра на очакваното ниво за разлика от опонентите си, които изненадаха приятно с показаното. Спечелената точка остави „Пирин“ в зоната на изпадащите, но с играта си показа, че мислята оцеляване не е само пожелание.

„Литекс“ излезе на Градския стадион в Разлог с всичко най-добро, както се очакваше, но не убеди в превъзходството си, което остана само на хартия. Ловчанлии имаха своите положения, след като започна активно мача и набързо създаде две отлични положения. В 5-ата минута Иван Горанов с техничен и силен удар от фаул нацели напречната греда. Малко след това Милчо Ангелов хитро изведе Кирил Десподов зад гърба на отбраната, но при опита за прехвърлящ удар топката излезе в аут. Домакините играха дисциплинирано и прибрано в защита и при възможност организираха опасни контраатаки, макар съперникът да иматшеигрово и териториално надмощие, но не успяха на няколко пъти да завършат с точен удар или центриране атаките си. В 39-ата минута се наложи стражът Александров да проявява рефлекс при опасен удар с глава на Василев. В ответната атака Малинов стреля над гредата, а малко по-късно шут на Никола Колев профуча край левия стълб. Опасности за домакините пъ създадоха Чандъров и Аджов за домакините, но гостите имаха своя шанс.

В 50-ата минута Малинов центрира към Десподов, който би с глава, но Дебърлиев предвидливо излезе и спаси. след 9 минути отлична възможност се предостави пред Милчо Ангелов. Таранът напредна и стреля, но на сантиметри покрай страничната греда. Пак Чандъров и Васил Добрев.

Вратарят на „Пирин“(Разлог) Петър Дебърлиев на няколко пъти прояви хладнокръвие и спаси опасни шутове на Кулма, Ангелов и Мумал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене