СКАНДАЛ!!! Бивш футболист на ЦСКА и „Ботев“(Пловдив) – замесен в контрабанда с горива!!!

Заловиха тайно устройство във фамилната бензиностанция на бившия футболист на ЦСКА и „Ботев“(Пловдив) Дормушали Саидходжа, намираща се в Асеновград, с което е била ощетена държавата, след като с негова помощ са спестявани отчети към данъчните.

Това не е слух, а бе потвърдено на пресконференция от заместник-директорът на ОДМВР – Пловдив Георги Георгиев. По думите му по време на брифинга проверяващите са се насочили към тази бензиностанцията, след като обектът е бил набелязан като рисков от Координацияонния център. Целта е борбата с контрабандата и движението на рискови стоки и товари. По време на проверката освен намерения нерегламентиран и таен резервоар са констатирани 3500 литра разлика разлика между декларирано по документи и наличното гориво.

Веднага след констатираните нарушения бензиностацията бе запечатана за 48 часа като предстоят оперативно-издирвателни действия, които да установят откъде идва горивото и как е доставено, бе пояснено от шефа на ОДМВР – Пловдив Георги Георгиев.

„В търговски обект в Асеновград е установена допълнително монтирана цистерна в обекта, която липсва в схемата на бензиностанцията, но е свързана с нивомерна система. Констатирано е наличието на допълнителен електронен блок, свързан с електронна система фискална памет (ЕСФП), за който се предполага, че се използва за манипулиране на данните, подавани към НАП. Установено е наличие на приблизително 4000 литра гориво, за което не са представени документи и има разлика в отчета за наличното количество. Целият обект е запечатан и поставен под охрана до извършване на последващ контрол в присъствието на специалисти в областта на ЕСФП“ съобщава пък пресцентърът на МВР.

До момента близо 29 000 л. гориво са спрени от разпространение и са запечатани бензиностанции в Харманли, София, Бургас, Варна и Плевен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене