(ВИДЕО) Отбори от Петрич и Благоевград – шампиони в турнира на ФК „Неврокоп“

Отборите на „Беласица“ набор 2008 и ОФК „Пирин“(Благоевград) набор 2006 спечелиха турнира по футбол, който се проведе в Гоце Делчев. Той бе организиран по повод 15-годишнината на местния футболен клуб «Неврокоп», който бе домакин на проявата, а всички мачове се проведоха на спортната му база. По случай събитието имаше много гости и приятели на клуба като сред тях бяха кметът на града Владимир Москов, председателят на ОС на БФС Александър Кабзималски, директорът на ДЮШ на „Лудпгорец“ Яков Папарков, председателят на УС на местния „Пирин“ Иван Близнаков, рекордьорът по мачове в „А“ група Марин Бакалов, бившият юноша на тима и настоящ футболист на „Лудогорец“ Даниел Наумов, националът и състезател на „Берое“ Камен Хаджиев, един от доайените на футбола в Гоце Делчев и откривател на много таланти Стоян Карталов и др.

В събитието при по-големите се включиха 4 тима като на старта домакините надделяха с 4:1 над Белица, а след това победиха с 3:1 съгражданите от „Пирин“, но загубиха над отбора, спечелил всички свои мачове – този на „Беласица“(Петрич), който стана и шампион, оставяйки след себе си ФК Неврокоп, „Пирин“ и Белица. При тях индивидуалната награда за най-добър вратар отиде при Николай Ячков от ФК Неврокоп, най-добър защитник стана още един представител на домакините Атанас Тангълов. Приз за най-полезен състезател взе Иво Крълев от ФК Белица, а за голмайстор на събитието титлата грабна Атанас Кутев от „Беласица“ .

В надпреварата при батковците, родените през 2006 шампиони станаха момчетата на ОФК „Пирин“(Благоевград). Младите надежди на орлетата, водени от неврокопчанина Венко Товиров спечелиха своеобразния финал срещу „Беласица“ с минималното 1:0 след гол в последните минути на халфа Радослав Лазов. До тази развръзка се стигна, след като отборът от най-големия град на Пиринско победиха във всички срещи като успехът им висеше на косъм срещу ФК Неврокоп, но в крайна сметка се поздравиха с краен успех с 1:2. Най-резултатният двубой от двата дни пък бе при успеха на домакините срещу „Места“(Хаджидимово) с 10:2. След загуба с 0:2 обаче момчетата на Благой Плевнелиев срещу „Беласица“ останаха втори. Така в подреждането при набор 2006 след шампиона ОФК „Пирин“(Благоевград), „Беласица“, ФК Неврокоп и „Места“(Хаджидимово). При батковците също имаше индивидуални награди като за най-добър вратар бе обявен Кирил Василев от „Беласица“, най-добър защитник стана Виктор Димитров от ОФК „Пирин“(Благоевград), най-полезен състезател стана Ангел Пиринлиев от ФК „Места“, а голмайстор със седемте си отбелязани гола пък безапелационно стана Костадин Чурков от домакините.

Турнирът протече при отлична организация под ръководството на главния треньор в школата на ФК Неврокоп Андон Калайджиев, който хвърли много сили и даде да се разбере, че на 7 юли предстои още един турнир, но този път за родени през 2007 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене