Цветанов в Сандански: Повече отвсякога е нужно да правим онази политика, с която да върнем младите хора в Българи

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов, кметът на Сандански Кирил Котев и Цветан Цветанов, снимки: Пресцентър ГЕРБ

Президентските избори ще бъдат генерална проверка за мощта на ГЕРБ, за това дали структурите ни работят със същата мощ, с която неутрализираме популизма на всички избори. Знаем, че тези организации не могат да решат проблемите, когато дойдат на власт. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 150 младежи от цялата страна по време на откриването на VII Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански.

„Вижте Гърция – гръцкото правителство не може да решава проблемите, въпреки че българското правителство положи максимални усилия“, обясни Цветанов. Той бе категоричен, че трябва да бъдат утвърждавани системните партии, които днес са в политически живот. „Системните партии имат ясна политика, имат своите представители на международни форуми, които да могат да поемат ангажименти и да ги изпълняват. Когато министър-председателят Бойко Борисов каже „Да“ на Съвета на лидерите в Брюксел, това ще бъде „Да“. Това е силата на системните партии, каквато е ГЕРБ“, каза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията винаги се стреми да бъде първа, да разполага с най-можещите и най-знаещите хора. „Ние трябва да сме способни да си говорим и с останалите партии. Някои от тях искат да бъдат в опозиция, но и да участват в управлението на страната – не съм виждал такива политически абсурди никъде в Европа. Нашите партньори от Европейската народна партия също са разочаровани. Силата на малките партии е, че могат да говорят всичко, защото от тях не зависи нищо. Тези партии винаги разчитат на основния фактор – ГЕРБ. Няма друга партия, която да има подобен политически живот. Въпреки че призовават за предсрочни избори, всъщност нито една от Парламентарните групи, с които разговарям, не искат да отидат на предсрочни избори. Всеки казва, че е решил проблема, когато става дума за извличане на дивиденти. Когато обаче се случи нещо негативно, всеки може да обвини нас. Трябва да направим баланса, да работим за всички. Не спирайте да работите ежедневно за заздравяване на структурите на ГЕРБ“, призова присъстващите Цветан Цветанов.

Цветанов подчерта, че ГЕРБ е повярвала в младите хора. „Младежи ГЕРБ – това е потенциалът на младите хора, които надграждат авторитета на ГЕРБ. Няма друга партия, която да има подобен политически живот. Повече отвсякога е нужно да правим онази политика, с която да върнем младите хора в България“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. Той подчерта, че ГЕРБ има най-младият депутат – Георг Георгиев и най-младият евродепутат – Андрей Новаков.

„Това е показателно за ентусиазма и силата на младите хора. Наша отговорност е да увеличаваме доверието към държавните институции, показвайки отговорно поведение. Тези мероприятия Ви дават възможност да станете част от един силен отбор. Тук създавате много добри контакти, които ще допринесат за Вашето развитие. Когато влизате в политиката, трябва да знаете, че винаги трябва да се търси баланса и диалога“, заяви Цветан Цветанов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене