Благоевградчанинът Николай Бодуров не изпълни мечтата си

Благоевградчанинът и новият му клуб „Мидтиланд“ отпаднаха от Лига Европа на 1/16 финала

Това се случи, след като в предишния мач срещу „Манчестър юнайтед“ те постигнаха престижна победа с 2:1 в Дания. Този път обаче на „Олд Трафорд“ се издъниха сериозно, след като бяха унизени в реванша с 5:1 от хората на Луис ван Гаал.

До внушителното цифрово изражение се стигна, след като до известна степен своя принос имаше и българският бранител на гостите, който си отбеляза автогол, след като тимът му започна повече от добре. Още в 28-та мин. те поведоха чрез Пионе Систо, но само 4 ин. по-късно защитникът от Благоевград изравни, отбелязвайки си нелеп автогол. В 42-та мин. датчаните взеха психологическо предимство, когато вратарят на датчаните Андерсен спаси дузпа на Хуан Мата и двубоят завърши при 1:1.

След почивката обаче дойде времето на 18-годишният кадър на школата на „Юнайтед“ Маркус Рашфод, който се разписа в 64-ата и 72-ата минути, показвайки, че идва добра нова вълна в клуба, оползотворявайки пасове на Хуан Мата и Карлос Варела. Появата на младока и още няколко играчи без особено голям обем игрово време бе продиктувано от липсата на 13 контузени играчи на Луис ван Гал, който обаче се оказа прав в избора си на изпълнители. Те не само го разочароваха, но и надминаха очакванията на своите привърженици и запалянковците пред телевизорите,предвиждащи провал при излизането на стартовите състави. Избраниците на холандския старши треньор довършиха съперника с още два гола. Първо в 88-ата минута унгарският рефер Имре Влад даде втора дузпа за манчестърци, която този път бе вкарана от Андер Ерера за 4:1. Секунди по-късно съдията вдигна и втори жълт картон на Ромер от гостите, а от прекия свободен удар Мемфис Депай докара нещата до разгром с 5:1.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене