Треньорът на Банско Иван Атанасов разочарован от играта на някои свои футболисти

Специалистът изрази своите критики след загубата с 3:1 срещу „Дунав“(Русе), при която отборът не игра според вижданията на своя наставник 

иван атанасов

Иван Атанасов

„Ден преди срещата изгледахме видеозапис на мач на „Дунав” (Русе) и насочих вниманието на нашите футболисти да внимават при центриранията и да бъдат бдителни при статични положения. Явно не бях разбран, след като и при първите два гола бяха допуснати груби грешки. Смятах да направя вътрешни размествания, но принудителната смяна на Георги Фикиин с Милен Лефтеров обърка нещата в моите виждания. С пускането в игра на Антонио Ласков нещата в средата на терена започнаха да се получават. Красимир Илиев и Любомир Витанов имаха възможности за отбелязване на гол, но не бяха точни в завършващата част на удара. Имам своите забележки за играта ни и по фланговете, липсваше агресия, липсваше мотивация и явно разбирането, че трябва да бъде оправдано доверието, което е поставено върху всеки, пуснат в игра. Очаквах повече от опитните футболисти от отбора, чиито имена засега няма да споменавам. Предстоят ни два сериозни мача – в събота срещу „Пирин” (Разлог) в Банско и по-следващия четвъртък – в Стара Загора срещу „Верея”, в които се надявам нещата да бъдат далеч по-добри,“ коментира старши треньорът Иван Атанасов.

Иначе „Дунав“ победи напълно заслужено и без уговорки Банско, след като играчите на Веселин Великов по-добре и поведоха още в 7-та мин., привлеченият през зимата именно от зимния курорт Янислав Иванов, който до момента лекуваше контузия, бе намерен в наказателното поле на банскалии от Мирослав Будинов и откри с точен удар в долния ляв ъгъл в 7-ата минута.

Футболистите на русенския тим продължиха да диктуват темпото и до почивката вкараха още веднъж. Атанас Атанасов асистира от пряк свободен удар с центриране към Мартин Ковачев на далечната греда и за снажния бранител нямаше проблем да направи 2:0.

След почивката играта продължи при подобен сценарий, като домакините търсиха ново попадение. Така голът не закъсня. Капитанът Диян Димов направи резултата класически в 60-ата минута, след като Будинов му върна топката и той я прати в мрежата с точен изстрел от 10-ина метра.

Последва леко отпускане в дунавските редици, от което се възползва бившият футболист на русенския тим Христо Кирев. В 72-ата минута, само 2 мин. след като се появи в игра, той бе намерен от Петър Лазаров и отбеляза отблизо първия гол във вратата на „Дунав“ през пролетта.
До края момчетата на Веселин Великов пропуснаха на няколко пъти да стигнат до по-изразителен успех, като и Георги Чакъров уцели гредата от непосредствена близост. Така резултатът остана 3:1 в тяхна полза.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене