Наш бизнесмен за контраблокадата на гръцката граница: Този път няма да има пощада

Ако гръцките фермери не спрат с блокирането на границите, от понеделник започваме с пълно затваряне на пунктовете на гръцката граница, каза Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи по БНТ. Събеседникът на медията посочи още, че този път няма да бъдат направени отстъпки.

„Ние спряхме нашите протести по хуманитарни подбуди. Сега ще блокираме и вноса на всички гръцки продукти, дори и през Македония, категоричен бе мъжът. Той също предупреди българите, които смятат да пътуват до южната ни съседка за Великден и в периода 15 юли – 20 август, да имат предвид, че може да има нови блокади.

„Ние също ще отваряме часови коридори“, допълни предприемачът. Гръцкият бизнесмен Христос Мурутис коментира положението с протестите и контрапротестите. „Блокадите създават проблеми и във вътрешността на страната, а правителството на Алексис Ципрас не прави нищо не по въпроса. Законът у нас предвижда наказателни мерки“, допълни той. Мурутис изрази съжаление за действията на своите сънародници.

„Нямам нито една добра дума да кажа за правителството в Атина“, каза още предприемачът. Той също допълни, че много гърци са против действията на селскостопанските производители. Според политолога Първан Симеонов проблемът е в гръцката криза, бежанците и други проблеми.“Ние сме косвени жертви“, коментира той. По думите на Даниел Смилов става дума за това как малки играчи може да подкопаят нещо общо.

„Ципрас трябваше да избере между намаляването на пенсиите и вдигането на данъците за фермерите и той избра втория вариант“, поясни гостът в студиото.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене