Топ ПРЕСА: Николина Чакърдъкова: Очаквайте много изненади на концерта в зала „Арена Армеец“!

nikolina-03

Николина Чакърдъкова е име, което няма нужда от многословно предста­вяне. Народната певица, която възроди любовта към фолклора на бълга­рите, от години е емблема на българското навсякъде по света, където отиде със звездния си екип от танцьори и музиканти.

В навечерието на Ко­леда, певицата подготвя грандиозен спектакъл в най-голямата зала в Бъл­гария – „Арена Армеец“ на 11-ти декември 2014 г.

Дни преди музикалното събитие, разговаряме с Николина, която леко пов­дига завесата за изнена­дите около спектакъла..

– След Лили Иванова, вие сте вторият български из­пълнител, който ще изне­се самостоятелен концерт в най-голямата ни зала – „Арена Армеец“. Вълнувате ли се за предстоящия кон­церт на 11-ти декември? Ще ни разкажете ли как върви подготовката за спектакъ­ла?

– Когато ми предстои кон­церт винаги се вълнувам, но сега още повече. Зала „Арена Армеец“ е високо стъпало, притеснявам се, вълнувам се, изпитвам сме­сени чувства. Това е голяма отговорност, но мисля, че през всички тези години съм си извървяла пътя към Зала „Арена Армеец“. Миналата година зала 1 на НДК беше препълнена три поредни ве­чери, сега ще видя всички тези хора събрани в една ве­чер, в една зала.

– Какво да очакват почи­тателите ви от този концерт, подготвили ли сте им много изненади?

– Изненади ще има! В са­мото начало мисля да от­крием концерта с 40 тъпана, които ще огласят цялата зала. Небе и земя ще се сле­ят в едно. Отново ще използ­ваме 3d mapping в декора, различни картини, много красиви, всяка песен ще има свой декор. Мога да кажа, че спектакълът ще бъде разде­лен условно на две части.

Първа­та част на сце­ната – пищен декор, красиви костю­ми, ре­дом до мен ще бъдат Неврокопски танцов ансамбъл, ще пея, ще танцувам. Другата част от спектакъла ще бъде сред публиката. Искам да се по­лучи един голям български празник. Искам хората да танцуват, да се веселят. По­мислила съм и за тези, кои­то искат да пеят. На големи екрани ще бъдат изписани текстовете на песните, за да може всички да пеят заедно с мен.

Ще има и една много го­ляма изненада, за която се готвя 1 месец, не искам да я казвам, защото не зная дали ще успеем да я осъществим, не зависи само от мен, но по­вярвайте ми, ще бъде много интересно.

– За концерта в зала „Аре­на Армеец“ още миналата година отправихте покана към хората, които желаят, да дойдат с български на­родни носии на спектакъла. Очаквате ли много хора да приемат предизвикател­ството?

– Има отделени сектори специално за хора, които искат да бъдат облечени с народни носии. В началото всички бяха доста скептич­ни към идеята и казваха „кой ще дойде с народна носия“, а днес вече повечето билети от тези сектори са изкупени, очаквам и още желаещи!

– Имало ли е моменти, в които ви е било трудно да сте на сцената?

– Вина­ги е трудно, но па­ралелно с това е и много приятно. Трудно се опис­ват тези чувства. Сцената е голяма магия, но и голяма отговорност, всички погледи са вперени в теб, трябва голям опит, за да бъдеш сигурен, за да можеш да се раздадеш на публика­та. Имало е много моменти, в които съм преживявала лични проблеми и съм била на сцената. Хората не тряб­ва да усещат тези мои пре­живявания и най-хубавото е, че когато се кача на сцената забравям всичко, потапям се в моя свят и давам душа­та и сърцето на моята публи­ка.

– Кое е вашето най-голямо богатство?

– „Здраве, сила, мир и лю­бов, това никъде не се про­дава и с пари не се купува… „

– Вашето послание към читателите на Топ ПРЕСА?

– Да са красиви, обичани, щастливи, лицата им да гре­ят. От все сърце им желая хубави коледни и нового­дишни празници. Да обичат и да се чувстват обичани, за­щото тогава на човек му по­растват крила и лети високо нагоре към мечтите си!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене