ВАС отмени заповедта на кмета на Сандански за отдаване под наем помещение в гимназия “Яне Сандански”

Върховен административен съд отмени заповед на община Сандански, с която е сключен договор за наем на помещение в сградата на гимназия “Яне Сандански” с фирма „Аутос СТАРТ” с управител Емил Филчев. Предстои Общинският съвет да вземе последващо решение дали ще бъде обявен нов търг, или помещението ще бъде предоставено за стопанисване на трите училища, които са в сградата: гимназия “Яне Сандански”, Второ основно училище и Вечерната гимназия.

В законоустановения срок фирма “Енакси”, със собственик Симо Николов, класирана на второ място, обжалва търга в съда. На първа инстанция заповедта на кмета на общината бе отменена. Община Сандански обжалва във Върховен административен съд решението на Административен съд – Благоевград, който потвърди решението на колегите си от областния център.

Както е известно, по време на търга през януари 2021 г. фирмата, собственост на Е. Филчев, предложи за помещението, което е 9,5 кв.м, наемна цена от 42 240 лева, доста по-висока от стартовата, обявената от община Сандански – 5500 лева без ДДС. На второ място остана фирма “Енакса”, със собственик Симо Николов, чието предложение беше 32 478 лева без ДДС. Помещението в момента е заключено и не работи. То е обособено за продажба на закуски и кафе.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене