ГКПП „Кулата“ отново под блокада

Това се случи само 24 часа след пускането на движението

Граничен пункт „Кулата – Промахон“отново е затворен само 24 часа след пускането на движението, предаде bTV. Гръцките фермери днес отново спряха достъпа на всякакви превозни средства до и от южната ни съседка.
Причината за блокадата по думите им е заради повредени трактори от български шофьори, които били разположени в близост до пункта. Това е довело до решението на стачният комитет за спиране на движението.
Все още няма информация дали леки и товарни автомобили ще могат да се минават. По непотвърдена информация, транспортният министър Ивайло Московски пътува към пункта. Към момента няма данни за възобновена блокадата и по други ГКПП.
Припомняме, че българските превозвачи организираха контраблокада по всички гранични пунктове на границата с Гърция, изнервени от неспазените обещания на фермерите за тези свободни часове. След като първоначално подкрепяше шофьорите, транспортният министър Ивайло Московски ги призова да пуснат движението – за да не могат в южната ни съседка да се оправдават с българския протест.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене